hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Universiade'de rekor kırdık

    Universiadede rekor kırdık
    expand

    Türkiye, 26. Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'na (Universiade) ev sahipliği yapan Çin'den, tarihinin en iyi derecesini alarak dönüyor.

    Türk sporcular, Shenzen kentinde düzenlenen oyunları, 7 altın, 7 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 22 madalya kazanarak tamamladı. Türkiye, madalya cinsine göre yapılan sıralamada 9'uncu, toplam madalya sayısına göre yapılan sıralamada ise 10'uncu oldu.

    Oyunlarla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Türkiye adına oyunlar tarihinin en iyi derecesini Çin'de aldıklarını söyledi. Türkiye'nin bugüne kadarki en iyi derecesini İzmir Universiade 2005'de aldığını belirten Tamer, "Orada 27 madalya kazanmıştık ama sıralamada 10. olabilmiştik. Çin'den gayet iyi bir dereceyle ayrılıyoruz" dedi.

    Bazı branşlarda hayal kırıklıkları yaşadıklarını kaydeden Tamer, "Halterde açıkçası hayal kırıklığına uğradık. Bu spor dalından çok daha güzel sonuçlar bekliyorduk. Sutopunda şampiyona öncesindeki beklentimizi yakalayamadık. Voleybolda daha önce iki defa şampiyon olmuştuk. Şimdi de derece bekliyorduk ama olmadı. Spor bu tabii, bazen istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz. Ancak genel anlamda baktığımızda gerçekten bizleri mutlu edecek bir organizasyonu geride bıraktık" diye konuştu.

    Tamer, oyunlarda en fazla madalyayı atletizmde kazandıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

    "Tekvando dalında da gayet iyi sonuçlara imza attık. Bütün sporcularımıza teşekkür ediyorum. Çinli dostlarımız oyunlara çok güzel hazırlanmış. Bu tür organizasyonları bana göre, dünyada en iyi Türkiye ve Çin yapıyor. Tabii Çinliler'in de özlerinde tıpkı bizde olduğu gibi misafirperverlik var. Onu burada çok güzel gösterdiler. Oyunlardaki tesislerin bir çoğu ise yeni ve muhteşemdi. Genel anlamda organizasyon gayet başarılı geçti diyebilirim." 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow